Netzoo - Hundeutstyr og katteutstyr på nett
Publisert tirsdag 28. november 2023

Ta med hunden på hytta i vinter

Hundeutstyr

Hunder er flokkdyr og vil gjerne være med menneskene sine på alt. Nå kan de riktignok ikke bli med på absolutt alt vi gjør, men på hytta kan de bli med. Og der kan dere finne på mye kult som gleder to og firbente!

Med hund på skitur

Hva er vel bedre enn å sele opp hunden, hive på seg sekken med kakao og hundegodbiter, klikke på skia en tørr og snørik dag i desember? Nesten ingenting. Det er godt å lufte både unger og hunder, ta en pause fra ipad'en og hundekurven, få litt frisk luft og brukt musklene litt. Man resetter seg liksom litt, og det er jo ekstra deilig å komme inn igjen senere, med frost i barten og sette kalde sokker på varmt gulv og benke seg foran vedovnen.

Hva trenger du til skituren?

For optimal vektfordeling for hunden er det anbefalt en god polstret Y-sele som også forebygger slitasje og bruksskader. Denne selen fås i alle størrelser, er polstret med fleece, er Y-formet, justerbar og har kraftig D-ring til å feste kobbel. Til deg selv er det optimalt med et magebelte med et elastisk kobbel som demper rykk og gir jevnt trekk for god kontroll uansett størrelse på hunden. Dersom du har valp som ikke skal belastes hardt eller en liten hund så kan det være kjekt med en ryggsekk til hunden slik at den kan hvile selvom du har lyst til å gå litt langt. Du trenger selvfølgelig også noe godt å bite til deg og hunden, så ikke glem en termos med wienerpølser og litt hundesnacks!

Sove- og spiseplassen på hytta

Hunden fortjener like god seng på hytta som den har hjemme, og denne senga i grå filt og tauhåndtak sklir rett inn i hyttestilen. Puta er løs og kan vaskes, eventuelt byttes ut med noe annet som passer.

Det er kjekt å ha et sett med matskåler stående fast på hytta, og disse fra BE Nordic er laget i solid melamin og er produsert fra blant annet fiskegarn som er mistet i havet. Det er et kjempeproblem med såkalt "ghost fishing" hvor fisk setter seg fast i nett som flyter rundt i havet, og dør i nettet. For å ta bedre vare på havet og dyrene som lever der, så lager BE Nordic heller flotte produkter av avfallsgarn og slår to fluer i en smekk.


Ha en god vinter med din firbente venn, det er en magisk årstid hvis man har utstyret i orden!