Netzoo - Hundeutstyr og katteutstyr på nett
Publisert søndag 17. desember 2023

Stell av hund og katt

Hund

Når man får valpen eller kattungen hjem så er det mange ting å trene på, blant annet å bli håndtert og holde seg rolig. Det er smart å trene litt hver dag på at man holder i labben, sjekker tenner og blir tatt på overalt slik at det ikke skaper ubehag og

Sjekke tenner

Dette er kanskje kjæledyreiernes største forglemmelse, og en av tingene som forunderlig nok er mest nedprioritert hos hunde- og katteeiere. Dessverre er det mange dyr som får mye tannstein, får infeksjon, må trekke tenner eller f.eks har en pinne i munnen men ikke blitt oppdaget og som skaper komplikasjoner. Sjekk tennene heller en gang for ofte enn en gang for sjelden, og puss tennene jevnlig med tannpasta for ditt dyr. Mange dyreklinikker har gratis tannsjekk til og med, for å stimulere til økt frekvens av sjekk og forebygging av komplikasjoner. Vi anbefaler tannsjekk en gang i året!

Børste pelsen

Nå er det ikke alle hunder og katter som har lang pels, men det er nyttig allikevel å børste pelsen fordi man får sett over kroppen rett og slett, og man oppdager eventuelle forandringer tidlig. F.eks kan man finne flått, et område hvor pelsen har blitt borte og tegn på allergi, en kul eller infeksjon, eller rett og slett fastslå at dyret er i fantastisk forfatning – det er jo det man aller helst vil. For langhåra dyr er det selvfølgelig ålreit å få fjernet død pels fra underull eller topplag, og noen dyr er spesielt glad i denne aktiviteten og man får en stille kosestund hvor man knytter bånd. Det finnes både klassisk trebørste med tagger og karre i alle størrelser.

Klippe klør

Å trimme klørne er spesielt relevant for hunder, siden klørne dems kan vokse seg veldig lange og gjøre vondt å trø med eller knekke. I tillegg er det jo kjekt å ta varet på gulvet der du bor, og ikke minst sørge for at hunden har godt «grep» på underlaget. For katter er det kanskje mer aktuelt for innekatter å klippe klør siden de ikke slites like naturlig som hos en utekatt som klatrer i trær og spretter rundt på steiner og mur. Det kan være greit å trimme akkurat den ytterste delen av kloa for å spare sofahjørnet eller for å hindre at kloa knekker. Det finnes klotang til alt fra gnager til stor hund og vi anbefaler å bruke en tang som har «stopper» og som forhindrer at du klipper for mye.

Ikke glem å gi en smakfull godbit til hund eller katt etter at du har pusset tenner, børstet eller klipt klør – dette skal jo være en positiv opplevelse 😊


Lykke til! <3